Sajtgolyók

  • 2021.10.24.
  • 0

Imádjuk a sajtokat, minden formában, de valahogy ezek a kis sajtgolyók eddig kimaradtak.
Most készítettem először, hatalmas sikerrel, azóta kétszer sütöttem még az elmúlt napokban! :) Nagyon egyszerű elkészíteni, bármilyen mártogatós illik hozzá. Mi hárman tartárral ettük, a kicsi fiam barbecue szósszal. :)Hozzávalók:30 dkg sajt ( nálam trappista és vörös cheddar felesben)3 db M-es tojássó, bors2 gerezd fokhagyma ( opcionális, bár szerintem nagyon jó ízt ad neki)3 púpos evőkanál lisztzsemlemorzsaolaj a sütéshezElkészítés:A sajtot lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, zúzott fokhagymát. Kicsit megsózzuk, vigyázzunk, mert a sajt eleve sós, majd ízlés szerint borsozzuk.
Az egészet kézzel jól átgyúrjuk.Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, majd zsemlemorzsába hempergetjük.Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, de legjobb egy órára.Végül forró, bő olajban, közepes lángon 4-5 perc alatt megsütjük. Sütés közben párszor átforgatjuk.Papírtőrlőre szedve hagyjuk enyhén kihűlni és már ehetjük is.
Jó étvágyat kívánok!