Marcipános bejgli (paleo)

  • 2017.11.27.
  • 1

Már próbálgatom az idei karácsonyra szánt sütiket. Az egyik az
itt található
gyümölcskenyér lesz, a másik pedig biztos, hogy bejgli lesz. azt viszont egyre nehezebben tudom eldönteni, hogy az itt található diós legyen-e, az
itt található
mákos párjával együtt vagy inkább ez a marcipános. Mindegyik nagyon finom!Hozzávalók:a tésztához:18,5 dkg
paleolit éléskamra ünnepi bejgli lisztkeverék4 db tojás4 cl víz
3 cl citromlé6 dkg eritrit6 dkg folyékony kókuszzsíra töltelékhez:
20 dkg finomra darált blansírozott mandula10 dkg eritrit1 dl Totu tej5 dkg aszalt vörösáfonya1 tojásfehérjepár csepp mandula kivonattovábbá:2 evőkanál holland kakaóa kenéshez:1 tojása díszítéshez:porrá őrölt eritrit (elhagyható)A tésztához a tojást, a vizet, a citromlét, a kókuszzsírt és az eritritet, habverővel egyneműre keverjük. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük
a lisztet is. 20 percre hűtőbe tesszük. Gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Ketté osztjuk a tésztát. Az egyiket két sütőpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen evőkanálnyi kakaót szitálunk rá. Megkenjük a mandulás töltelék felével, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy alaposan összekeverjük a hozzávalóit. Feltekerjük. Sütőpapíros lemezre tesszük. A másik tésztával ugyanígy járunk el. A rudakat lekenjük tojássárgával, majd tojásfehérjével. Megszurkáljuk, végül 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Porrá őrölt eritrittel megszórva kínáljuk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van