Csokoládé puding bajor módra (paleo)

  • 2015.10.15.
  • 9

Ezt a desszertet egyszer már elkészítettem más alapanyagokból (recept itt).
De a lányok az utóbbi időben nem rajongnak a kókusz ízért a pudingokban, ezért most lecseréltem benne néhány dolgot.Hozzávalók:4 lapzselatin10 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé5 dkg eritritol
3 dl ToTu tej2 dl víz2 dkg kókuszolaj4 tojássárgája1 vanília kikapart magjai
A zselatinlapokat beáztatjuk vízbe. A csokoládét apró darabokra törjük. A tojássárgáját az eritritollal, a Totu tejjel, a vaníliával, a kókuszolajjal és a vízzel elkeverjük. Közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (mint a madártej). A tűzről lehúzva hozzákeverjük a az apróra tördelt csokoládét és a lapzselatint. A krém akkor jó, ha sima és bársonyos. Poharakba töltjük (4-6 db) és szobahőmérsékleten kihűtjük. Ezután hűtőszekrénybe téve megdermesztjük. Kókusztejszínből készült habbal és csokoládéval díszítjük.A ToTut, a ToTu krémet, ToTu krém extrát, Totu tejet és a tojásrudat paleo és bio boltokban, valamint a gyártó
Capriovus
Budapesti telephelyén Bp. XIV.ker. Varannó u. 3. (Nyitva H-P 7-16) tudjátok beszerezni. Vidéken élőknek érdemes náluk telefonon, vagy emailben érdeklődni, mert a járat útvonalán, egyeztetéssel megbeszélt találkozó szerint, érték határ nélküli rendeléssel szállítják ki az árut. Tel: +36 24 418 296,
+36 24 418 297,
+36 24 418 298Már Szlovákiában is kaphatóak. A paleo.sk weboldalon tudjaták megrendelni, vagy Pozsonyban a volt Ikea épületében található paleo boltban (Tomasikova ulica 46.)A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.