Bejgli (paleo)

  • 2017.11.07.
  • 1

Már próbálgatom az idei karácsonyra szánt sütiket. Az egyik az itt található gyümölcskenyér lesz, a másik pedig minden bizonnyal ez a bejgli, hogy milyen ízekben azt tesztelgetem még. Mákos biztos, hogy lesz.Hozzávalók:a tésztához:18,5 dkg paleolit éléskamra ünnepi bejgli lisztkeverék4 db tojás4 cl víz
3 cl citromlé6 dkg eritrit6 dkg folyékony kókuszzsíra töltelékhez:20 dkg darált mák10 dkg eritrit1 dl Totu tej5 dkg mazsola1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja2 tojása kenéshez:1 tojása díszítéshez:porrá őrölt eritritA tésztához a tojást, a vizet, a citromlét, a kókuszzsírt és az eritritet, habverővel egyneműre keverjük. Gyors mozdulatokkal hozzákeverjük
a lisztet is. 20 percre hűtőbe tesszük. Gyors mozdulatokkal átgyúrjuk. Ketté osztjuk a tésztát. Az egyiket két sütőpapír közé téve 25 x 25 centis téglalappá nyújtjuk. megkenjük a mákos töltelék felével, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy alaposan összekeverjük a hozzávalóit. Feltekerjük. Sütőpapíros lemezre tesszük. A másik tésztával ugyanígy járunk el. A rudakat lekenjük tojássárgával, majd tojásfehérjével. Megszurkáljuk, végül 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Porrá őrölt eritrittel megszórva kínáljuk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!