Meggyes krémes (paleo)

  • 2017.11.02.
  • 4

A hétvégi sütink volt. Kicsit variáltam a krémen, így egy kellemes amerettóra emlékeztető ízvilágot sikerült elérnem, ami nagyon jól passzol a meggyhez. Persze vaníliásan is nagyon finom lett volna.Hozzávalók:a piskótához:12 dkg kókuszreszelék6 gramm konjac liszt6 tojás6-8 dkg eritrit40 dkg cukormentes meggybefőtt (recept itt)10 dkg szeletelt mandulaa krémhez:
4 dl
ToTu tej
(vagy 3 dl totu tej
+ 1 dl mandula likőr)4 tojássárgája8 gramm zselatin12-15 dkg eritritmandula aroma ízlés szerint (mandula likőr esetén nem kell)25 dkg nem folyós, de nem is betonkemény kókuszolajA meggybefőttet lecsepegtetjük.
A krém valamennyi hozzávalóját, a kókuszolaj kivételével közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Lehúzva a tűzről kis ideig még kevergetjük, így nem ég le az alja. Félretesszük, kihűtjük, majd annyi időre amíg dermedni nem kezd hűtőszekrénybe
tesszük.
A kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük az eritrittel. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltjük. Megszórjuk a meggyel, majd a mandulával is. 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűtjük. Amíg a tészta sül, illetve hűl összeállítjuk a krémet, amihez a kókuszolajat kihabosítjuk, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a vaníliapudingot is. Arra figyeljünk, hogy a két rész nagyjából egyforma hőmérsékletű legyen amikor összedolgozzuk, nehogy ikrássá váljon a krém, ha mégis kicsapódna a kókuszzsír, könnyen korrigálhatjuk, ha a krémet vízgőz fölé téve addig és csak addig keverjük, amíg a krém kisimul. Ha a krém túl lágy 5-10 percre hűtőszekrénybe téve érhetjük el a kenhető állagot. A piskótát két lapra vágjuk.
Az alsó lapot visszatesszük a formába. Ráöntjük a krémet. Rátesszük a mandulás tésztalapot, majd szeletelés előtt őár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Tetszés szerint szeletelhetjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!