Tápióka felfújt (paleo)

  • 2017.12.04.
  • 1

Annak idején nagyon szerettük a rizs felfújtat (recept itt) és próbálkoztam már annak idején hagyományos alapanyagokból a tápióka felfújttal is (recept itt). A lányok szerint ez utóbbi sokkal finomabb :). Most itt van a paleos változata is.Hozzávalók :1,2 l Totu tej50 dkg tápiókagyöngy1 vaníliarúd20-25 dkg eritritsó6 db tojás10 dkg kókuszolaj1 citrom reszelt héjaa sütőforma kenéséhez:2 dkg kókuszolajA tápiókát tapadásmentes edényben a tejjel és a felhasított vaníliarúddal együtt, kis lángon, feltesszük főni. Kevés sót adunk hozzá megszórjuk az édesítővel, és néha megkeverve addig főzzük amíg szinte az összes tejet magába nem szívja. A tűzhelyről levéve, kivesszük a vaníliarudat. Hozzáadjuk kókuszolajat és a reszelt citromhéjat. Kihűtjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a keményre felvert tojáshabot. Kókuszolajjal kikent
30 x 30-as formába öntjük a masszát és 175 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz (kb. 35-40 perc). Langyosra hűtve kínáljuk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!