Rumosdió fagyi (paleo)

  • 2017.08.05.
  • 2

Végre sikerült helyet passzíroznom a mélyhűtőben a fagyitartály számára. Innentől indulhat a fagyi gyártás. Elég időben. :) Ezt a fagyit amúgy gép nélkül is el lehet készíteni, dió helyett pedig bármilyen más csonthéjast is használhatunk hozzá.Hozzávalók:10 dkg dió4 dl kókuszkrém (cocomast használtam)1 vaníliarúd kikapart magjai5-10 dkg datolya
5 dkg folyékony kókuszolaj2-3 cl jamaicai rum (vagy aroma)Ha a datolya nagyon száraz áztassuk be kis időre vízbe. A diót szárazon megpirítjuk, így sokkal intenzívebb lesz az íze. A datolyát kimagozzuk, majd az összes hozzávalóval együtt, turmixgépben sima krémmé dolgozzuk. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljön, majd a fagyigép gondjaira bízva a használati útmutatót követve elkészítjük belőle a fagylaltot.Ha nincs gépünk, turmixolás után fagyasztóba rakjuk, majd félóránként, a kívánt állag eléréséig, villával áttörjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!