Mák kocka (paleo)

  • 2017.04.27.
  • 7

Van az úgy, hogy rám tör, hogy valami nagyon mákosat ennék, aztán hónapokig elfelejtem ezt az alapanyagot. Most is ez történt. Amin nagyon meglepődtem, hogy nagyanyám mákos kalácsának az íze jött elő, miközben eszegettem a sütit.Hozzávalók:a tésztához:30 dkg
Paleolit éléskamra keltes élmény lisztkeverék
+ egy kevés a nyújtáshoz5 tojás5 dkg folyékony kókuszolaj5-8 dkg eritrit2 cl citromlé1 vaníliarúd kikapart magjaicsipet sóa töltelékhez:40 dkg mák3 dl Totu tej4 tojás5 dkg folyékony kókuszolaj10-15 dkg eritrit10 dkg mazsola1 kezeletlen citrom leve és reszelt héja1 vaníliarúd kikapart magjaicsipet sótovábbá:diónyi kókuszolaj1 tojásA tésztához a tojást, a kókuszolajjal, az eritrittel, a citromlével a vaníliával és a sóval egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet. Összekeverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyenként 25 x 25 centis négyzetté nyújtjuk. Az egyik lapot olajjal kikent brownie formába (ez akkora, mint a kinyújtott tészta) tesszük. Rásimítjuk a tölteléket, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből
csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a totu tejjel, a kókuszolajjal, az eritrittel, a citromlével és héjjal, valamint a vaníliával. Hozzáadjuk mákot és a mazsolát. Fellazítjuk a hab harmadával, majd óvatosan, hogy össze ne törjön, hozzáforgatjuk a maradék habot is. Befedjük a másik tésztalappal. Lekenjük a felvert tojással végül 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!