Vegán mindenmentes áfonyás-kókuszos keksz

  • 2020.05.17.
  • 9

Mentes kalandozásokba kezdtünk, ez a keksz az egyik első kísérletezés eredménye. Azért is tesszük közkincsé, mert igazán jól sikerült. Egészen egyszerű elkészíteni is, szóval remek megoldás azoknak, akik érzékenyek valamire, nasinak, reggelinek, vagy csak úgy bármikor jól jöhet.
Fogyaszd bátran akkor is, ha vegán vagy, sőt ha paleo étrendet követsz, akkor is elkészítheted :)Napokig ugyanolyan marad az állaga, nálunk egy hét múlva is nagyon finom volt.
Hozzávalók:30 g tápiókaliszt70 g kókuszliszt25 g kókuszreszelék60 g kókuszolaj (folyékony állapotában)50 g aszalt vörös áfonya (kissé összeaprítva)4 g szódabikarbóna50 g eritrit30 g kókuszcukoregy csipet só1 késhegynyi vaníliaőrleményesetleg egy kevés mandulatejElkészítés:A cukrokat és az olajat gépi habverővel összedolgozzuk. A többi hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Majd kézzel a dolgozzuk össze a cukros és a lisztes keveréket egymással. Ha nagyon száraz lenne egy pici mandulatejjel segíthetünk rajta, de maradjon az állaga száraz, csak álljon össze valamennyire. A kezünkkel vegyünk ki egy kevés tésztát (én mérni szoktam kb. 15-19 grammnyit), nyomkodjuk össze hogy egybe álljon, formázzunk belőle labdácskát, amit a tenyerünkkel kissé szétlapítunk. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és 9 perc alatt süssük meg.