Matchateás, barackos, limeos joghurttorta

  • 2022.09.14.
  • 8

Recept 1 db 23 cm átmerőjű tortáhozPiskóta4 tojás kettéválasztva80 g puha vaj100 g cukor100 g liszt80 g fehér csokoládé megolvasztva1 db lime reszelt héja5 g matcha tea porA vajat habosítsuk ki a tea porral és a lime reszelt héjával, majd óvatosan keverjük bele a tojás sárgáját. A tojás fehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá. Az olvasztott fehércsokit(ne legyen forró) keverjük bele a vajas részbe, lazítsuk a fehérje habbal, végül forgassuk bele a lisztet. Kenjünk sütőfóliára három kerek lapot és süssük 180 C-fokon 13-15 percet.Barack zselé900 g Őszibarack konzerv vagy befőt a levével együtt
10 g lap zselatin5 g agar-agar porAz őszibarackot turmixoljuk le az agar-agarral. A lapzselatinokat áztassuk hideg vízbe majd főzzük fel a többi összetevővel. A főzet 1/3 részét tegyük félre. A maradékot osszuk két részre, és töltőkarikában töltsük össze a három piskótalapot. Ha lehűlt rátőlthetjük a jughúrtkrémet.Joghurt alapkrém35 g vaj140 g cukor210 g joghurt30 g keményítő1 tojás sárgájaA vajat és a cukrot készítsük be egy keverőüstbe. A joghurtot a keményítővel és a tojás sárgájával, folyamatos keverés mellett sűrítsük be, majd szedjük rá a vajas cukros részre és kisülésig keverjük.Joghurt krémLangyos alapkrém
340 g joghurt140 g felvert állati tejszínhab1 Lime leve20 g porzselatinA porzselatinra facsarjuk rá a lime levét és hagyjuk megduzzadni, majd olvasszuk fel. Az alapkrémet lazítsuk fel a joghurttal és a tejszínhabbal. Keverjük a krémbe az olvasztott zselatint és töltsük a bekészített, kihűlt barackos piskótára. Figyeljünk rá, hogy maradjon még 3-4 mm hely a barackzselének.Ha megdermedt a joghurtos krém, vegyük elő a félretett 1/3 barackzselét. Olvasszuk meg, majd kihülésig habosítsuk. Végül mint egy krémet kenjük a torta tetejére. Egy éjszakát pihentessük hűtőben szeletelés előtt.