Tiramisu kuglóf Baileys-szel :)

  • 2021.11.27.
  • 2


Tésztához:300 gr liszt1 sütőpor3 tojás200 gr vaj/margarin200 gr cukor1 vaníliás cukor3 dl tej0,5 dl Bailey's likőr0,5 dl kávécsipet sóKrémhez:50 gr vaj150 gr mascarpone0,5 dl Bailey's1 kk Nescafe
1 kk kakaó - opcionális100 gr cukorA sütőt melegítsd elő 180 C-ra, a kuglófformát vajazd ki és szórd be liszttel. A vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Add hozzá egyenként a tojások sárgáját. A lisztet keverd el a sütőporral és csipet sóval, majd apránként add a keverékhez. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és keverd szép óvatosan a tésztába.
Ekkor az elkészült tésztából vegyél ki 4-4 evőkanálnyit két kisebb tálba. Az egyikhez add hozzá a kávét, a másikhoz a Baileys-t.A nagy dag tészta felét öntsd a vajazott-lisztezett kuglófformába, majd vékony rétegben öntsd rá a kávés tésztát, majd erre a Baileys-es tésztát. Öntsd rá a nagy adag tészta másik felét, tedd be a sütőbe és süsd tűpróbáig (sütőfüggő, de nagyjából 45-50 perc, tűpróbával ellenőrizzétek).A krémhez keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a mascarponet és a Baileys-t. Addig keverd mixerrel, amíg szép, egynemű krémet nem kapsz. Add hozzá a Nescafet (és esetleg egy kis kakaót). Az elkészült krémet öntsd a kihűlt/langyos kuglófra.P.S: Én már nagyon sok kuglófot készítettem életemben, de nagyon őszintén, ez a legjobbak közé tartozik. Olyannyira, hogy idén biztosan el fogom készíteni Karácsony környékén.Bátran készítsétek el Ti is, ha szeretitek a tiramisut, ez is a kedvencetek lesz :) A receptet innen készítettem el, kivételesen nem variáltam rakta :)