Kuglóf tojásfehérjéből

  • 2021.04.14.
  • 2

2,5 dl tojásfehérjecsipet só2,5 dl cukor1 vaníliás cukor1,25 dl olaj2,5 dl liszt2,5 dl aszalt gyümölcs és dió/mogyoró stb (nálam füge, mazsola, dió és narancshéj)A tojásfehérjét verd kemény habbá pici sóval, majd folyamatosan keverve add hozzá a 2 féle cukrot. Mérd ki a lisztet, és vegyél el belőle annyit, amennyivel szépen össze tudod forgatni az apróra vágott aszalt gyümölcsöket és a diót. Most váltakozva add a masszához az olajat és a lisztet, legvégül pedig kanállal forgasd bele az aszalt gyümölcsöket. Vajazott-lisztezett formában süsd 180 C-ra előmelegített sütőben fél órácskát (tűpróba).P.S: Ha kevesebb tojásfehérjéd van, az sem baj, akkor pl ha 2 dl a tojásfehérje, 2 dl lesz a többi is, az olaj pedig 1 dl.Készítsétek el bátran, finom, egyszerű, és sokáig eláll.