Gombás sertéskaraj velesüt szafttal

  • 2021.04.20.
  • 5

6 szelet karajvegetasóbors2 ek liszt200-300 gr csiperkegomba1 ek tejföl1 kk mustárpetrezselyem apróra vágvaujjnyi olaj a sütéshezA karajszeleteket klopfold ki, majd mindkét oldalról sózd, borsozd, és szórd meg vegetával. Forgasd lisztbe a hússzeleteket, majd forró olajban süsd annyi ideig, hogy szép aranyszínű kéreg süljön rájuk.A húst tedd egy edénybe, és önts rá annyi vizet. hogy nagyjából 1 ujjnyira ellepje őket. Közepes lángon lefedve rotyogjanak kb. fél órát, közben időnként rázogasd meg az edényt. Add hozzá a megtisztított, negyedelt csiperkegombát és főzd tovább, amíg szépen be nem sűrűsödik a szósz (időről időre rázogassad meg egy kicsit). Ekkor add hozzá a tejfölt, mustárt és egy kis apróra vágott petrezselymet, és főzd még pár percig. Isteni finom, mind a tíz ujjatok megnyaljátok utána ????????.

Címkék

Gomba Főétel Hús