Tiramisu

  • 2020.12.20.
  • 3


A tiramisu nálunk nagy kedvenc, utolsó perces karácsonyi desszertnek is tökéletes. Mutatom,nálunk hogy készült. (Én nem szeretem a nyers tojássárgát használni, ezért gőz fölött mindig hőkezelem ????)4 tojás4 vaníliás cukor
4 ek cukor3 ek Jack Daniels Tennessee Fire cinnamon (csak a Karácsony miatt ????)500 gr mascarpone400 gr babapiskóta5 dl erős kávé2 ek cukor (ízlés szerint lehet 2-4 ek)rum ízlés szerintTetejére:
holland kakaóporA tojásokat válaszd szét, a tojások sárgáját a két féle cukorral gőz fölött kezd el főzni, és mixerrel jó habosra keverni a legalacsonyabb fokozattól a gyorsabbig haladva (ezt úgy csináld, hogy kb. 2 ujjnyi vizet forralj egy edényben, ennek a tetejére teszed a másik lábast a tojássárgákkal és a cukorral, és a gőz fölött főzöd tulajdonképpen). A tojássárgás cuccba keverd bele a mascarponet és a Jack Daniels Cinnamont. Ha ezzel megvagy, főzd meg a kávét, add hozzá a rumot és a cukrot. Tedd félre picit hűlni. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tojássárgás-mascarpones krémhez. Jöhet a rétegezés: a babapiskótát 1-2 másodpercre tedd a kávéba, és szorosan rakd ki vele a tál alját. Erre jön a krém fele, erre megint kávéba mártott babapiskóta, majd a krém másik fele. Szórd meg jó vastagon holland kakaóporral, és tedd a hűtőbe hogy jól összeérjenek az ízek.