Karácsonyi forró csoki (Jamie Oliver nyomán)

  • 2015.12.06.
  • 4

Akik olvastok, tudjátok, hogy szeretek Karácsonyra házi készítésű dolgokkal (is) előállni: Az idén cuki forró csoki csomagokkal készülök, mindenféle ízben. Alapreceptnek Jamie forró csoki receptjét használtam, azt "karácsonyiasítottam" az ajándékozottak ízpreferenciái szerint. Az eredeti receptet itt találhatjátok, én persze szokás szerint variáltam rajta, ti pedig döntsétek el, melyiket használjátok.4 púpos ek holland (természetesen cukrozatlan) kakaópor3 púpos ek porcukor2 púpos ek tejpor2 púpos ek étkezési keményítő100 gr étcsokicsipet sófűszerek (lásd lent)Az étcsokit dobd késes aprítógépbe, fogd be a füled, és aprítsd por állagúra. Keverd össze az összes többi hozzávalóval, és ENNYI!Easy, peasy, ugye?
Na, amikor elkészült az alap, jöhet bele az ízesítés. Nálam:Fahéjas forró csoki: alap + 1 kk fahéjMézeskalácsos forró csoki: alap + 1 kk mézeskalács fűszerkeverékSütőtökös forró csoki: alap + 1 kk sütőtökpite fűszerkeverékAzték forró csoki: alap + 1 kk fahéj + pici őrölt chiliNarancsos forró csoki: alap azzal a változtatással, hogy használj a sima étcsoki helyett narancsosat, + hozzákeverhetsz egy kevéske kandírozott narancshéjat is.Saját tapasztalataim:én egyszerre megnégyszereztem az alapot (így gyorsabb volt), lemértem, elosztottam 4 egyenlő részre és csak külön-külön hozzákevertem a különböző fűszereket.Gyorsabb nem is lehetne.
Ja, és írjatok hozzá utasítást is: Egy adag Karácsonyi forró csoki elkészítéséhez 2 púpos kiskanál forró csoki port oldj fel 2 dl forró tejben.És a lényeg: készítsd hozzá csodaszép csomagolást!Töltheted csatos üvegbe, vagy akár átlátszó zacskóba is. Készítettem hozzá Nektek ilyen kerek cuki kis feliratokat, amit ha öntapadós papírra kinyomtattok, és ráragasztjátok a zacskóra/üvegre, még szebb és különlegesebb lesz. Remélem, tetszik Nektek!Nem kötelező visszalinkelni, nem kötelező hivatkozni, sőt, nyugodtan osszátok meg, ha akarjátok! A lényeg úgyis az, hogy örömet okozzunk a szeretteinknek. Persze ha tetszik, akkor ne fogjátok vissza magatokat, és nyugodtan kommenteljetek, mert attól mindig nagyon jól érzem magam, és legalább látom, hogy nem dolgoztam hiába