FEHÉR CSOKOLÁDÉS MÁLNÁS KOCKA

  • 2021.03.05.
  • 5


Igazából nem tudtam, hogyan elnevezni leújabb
agyszüleményemet. Valakinek van jobb ötlete, ne tartsa magában, szívesen fogadom.Egy fehér csokoládés
alap, némi kókusz ízesítéssel, olyan blondie szerűség, a tetején pedig egy krémsajtos réteg terül el. Elkészítettem áfonyával és málnával is, a lánynak az áfonyás volt a befutó, nekem pedig a málnás. Szóval nem egyszerű a döntés.Nálam eritrit került bele cukor helyett, de természetesen cukorral is elkészíthető.Hozzávalók15 dkg liszt1/2 cs. sütőpor1 csipet só10 dkg fehér csokoládé5 dkg kókuszreszelék15 dkg eritrit (vagy cukor)4 db. tojás15 dkg olvasztott vaj1 tk. kókuszaroma1 citrom reszelt héja25 dkg Mascarpone25 dkg málna vagy áfonya1/2 citrom reszelt héja1 tojás1 t.k. kókuszaroma2 t.k. étkezési keményítő3 e.k. eritrit (v.cukor)ElkészítésGőz fölött olvaszd össze a csokoládét és a vajat.Egy tálban keverd el a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, eritritet és sót.A
4 tojást keverd el a felolvasztott csokis vajjal, majd az egészet keverd simára
a lisztes keverékkel és az aromával.Sütőpapírral bélelj ki egy 25 x 25 ös tepsit, öntsd bele a masszát. Szórj a tetejére pár szem málnát vagy áfonyát.Keverd simára a Mascarponét
az eritrittel, citromhéjjal, tojással és keményítővel.Öntsd a massza tetejére és sűrűn szórd meg a málnával/ áfonyával.160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt elkészül, de érdemes a tűpróba. Rezegnie kell a tetejének, mint a kocsonya, de a tésztának szilárdnak kell lennie.Csak teljes kehülés után lehet szeletelni, addigra megdermed a krémsajt a tetején.áfonyás blondies
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is