CITROMOS-GRÁNÁTALMÁS TIRAMISU

  • 2020.10.24.
  • 5


gránátalmás-citromos tiramisuLoptam egy kis időt a blogolásra és hoztam is gyorsan egy roppant egyszerű, viszont annál finomabb sütit. Édeskés, savanykás, pont annyira fanyarkás, hogy imádni lehessen és olyan jó ráharapni a gránátalmákra.Gyorsan összedobható, csak kell pihennie a hűtőben pár órát, de sok munkát nem igényel.
Érdemes kipróbálni, mindig sikere van.Hozzávalók1 nagy csomag babapiskóta50 dkg Mascarpone2,5 dl sűrű tejföl2 dl. habtejszín1cs. expressz zselatin2db.citrom1 hatalmas gránátalma15-20 dkg porcukor,v. eritrit ízlés szerint1 dl. citromszörp1 l. citromszörp (hígítva)
a mártogatáshozElkészítésElőször is
a krémet készítsd el:a szoba-hőmérsékletű Mascarponét tedd egy tálba,
add hozzá
a tejfölt, cukrot, vagy
az édesítőt és keverd simára. Reszeld bele mind
a két citrom héját.Verd fel
a tejszínt és
add hozzá
a zselatin fixet, majd egyesítsd
a tejfölös keverékkel.locsolj bele 1 dl. citromszörpöt, facsard bele
a citromokat és egy spatulával, vagy kézi mixer kis fokozatán
keverd simára. Ezzel el is készült
a krém. Kóstold meg, ha úgy érzed még édesítheted.Egy másik tálba készítsd el
a citromszörpöt.Fogj egy tetszőleges formát. Én 25 x 25 cm-es négyzetet használtam.Mártogasd meg egyesével
a pislótákat és rakd ki
a forma
alját velük. Nem kell áztatni, csak mártani őket!Vágd ketté
a gránátalmát és
az egyik feléből ütögesd ki
a magokat.Szórj pár magot
a lehelyezett piskótákra,
az
alma másik feléből pedig csepegtessél kis levet rá. Majd kend meg
az elkészült krémmel. Ezt
a folyamatot ismételd 3 x,
a legtetejére krém kerüljön. Tedd

a hűtőbe 4-6 órára, de egy éjszakára is
akár.Tálalás előtt szórd rá
az összes gránátalmamagot és facsard rá
a levét is.C