MAJONÉZES RETEKSALÁTA LILA KÁPOSZTÁVAL

  • 2019.02.02.
  • 2

majonézes káposztasaláta, fekete retekkelKell a vitamin a szervezetnek, főleg így a tél kellős közepén. Legalábbis én ész nélkül zabálom a zöldségeket és gyümölcsöket, olyan szinten kívánom, hogy ölni tudnék értük. Gondolom, hogy kimerülőben vannak a tartalékaim.Majonézes káposztát és majonézes retket gyakran készítek, de most gondoltam egyet és vegyítettem őket. Teljesen jól működik, gyönyörű a színe és finom.Akit zavar a lilaság, készítse mezei fejes káposztából.majonézes káposzta fekete retekkelHozzávalók2 közepes fekete retek1/4 fej lila káposzta1 gerezd fokhagyma4 dl tejföl1 dl majonéz2 t.k. cukor, v. édesítő1 e.k. mustársóbors1/4 k.k. tört chilifriss petrezselyemElkészítésA retket tisztítsd meg, majd reszeld le, egy nagy lyukú reszelőn.A káposztát szintén reszeld le ugyanazon a reszelőn.Sózd meg és hagyd legalább fél órát állni.Készítsd el a szószt. A tejölt, majonézt, mustárt, reszelt fokhagymát, édesítőt, sót és borsot keverd simára, kevés chili-vel szórd meg.
Facsard ki a reszelt zöldségeket, majd tedd a szószba, keverd el és friss petrezselyemmel hintsd meg.
Azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha áll 1-2 órát a hűtőben.Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is