JEGESMEDVE ÉS MACIFRÖCCS A REMEK HŰSÍTŐK

  • 2013.08.01.
  • 9

Megint italt hozok. Úgy látszik ebben a melegben jobban megy az italkeverés, mint a főzés :) Sebaj, bőven elfér itt az oldalon.Azért esett a választásom erre a a két fröccsre, mert kínálgatom az ismerőseimnek és furán néznek rám, hogy már megint mi a fenét akarok megitatni velük. Így rájöttem, hogy nem mindenkinek egyértelmű ezeknek a fröccsöknek a létezése.
Nos, ha nem ismeritek akkor érdemes megkóstolni, ha pedig igen, akkor hevesen lehet bólogatni, hogy igen, igen ezek nagyon finomak :)Mind a két
csodás nedűnek az alapja a finom borocska. A jegesmedvéé a fehér a macié pedig a rozé. Az eltett házi szörpök is remek szolgálatot tesznek az ízek fokozására.Bevallom én nem vagyok fröccsivó, de ezekből rengeteg le tud csúszni a torkomon :)Jegesmedve elkészítése1 dl száraz fehérbort öntsünk egy pohárba, adjunk hozzá 2-3 cl bodzaszörpöt, jó sok jeget és
hideg szódával alaposan húzzuk fel.
Macifröccs elkészítése1 dl vörösbort, 2-3 cl málnaszörpöt és jeget öntsünk fel legalább 2 dl
hideg szódával.Szigorúan hidegen fogyasztandó!Kedves egészségetekre :)Csak, mert szeretem...a gasztroblog