FŰSZERES CSOKOLÁDÉS BROWNIE KARAMELLIZÁLT ŐSZIBARACKKAL

  • 2013.08.14.
  • 6

Sütire vágytunk. Én meg nagyon nehezen szántam el magam a sütésre. Valami gyorsan és egyszerűen összedobható dolgot szerettem volna készíteni, mert" lusta hangulatomban" voltam. A browni jó választásnak bizonyult, amit azért egy kicsit megőrjítettem. Szerintem igencsak jól tettem. Az édesszájúak imádni fogják, nekem picit édes volt. A sütéssel is bebénáztam egy kicsit, mivel roppant fontos beszélgetést bonyolítottam a barátnőmmel és majdnem megfeledkeztem a sütőből való kivételről.
Annyi tanulsága volt az esetnek, hogy fülemre szorított telefonnal ne süssek sütit, majd ne kávézgassak haláli nyugalommal még mindig fülemre szorított telefonnal, amikor brownie sül a sütőmben. Nagy tragédia nem történt, mivel oltári illatok szabadultak ki sütőből, így kb. csak 2 perccel töltött több időt ott .Összességében
nagyon finom lett és a karamellizált barackok mellé friss barackok is kerültek, így azok remekül kiegészítették.Hozzávalók
20 dkg vaj15 dkg étcsokoládé2 evőkanál holland kakaó1 csipet só18 dkg nádcukor4 tojás25 dkg liszt2 teáskanál sütőpor15 dkg dióbél1/2 teáskanál kardamom1 teáskanál fahéj1/2 teáskanál Cayenne bors1 lime leve4 evőkanál cukor1 evőkanál víz1/2 dl Bacardi2 dkg vaj
2 kemény őszibarack
ElkészítésA kardamom magokat egy mozsárban összetörjük.A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk.A vajat és az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd a kakaóval simára keverjük.A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fűszerekkel (fahéj, kardamom és Cayenne bors).A tojásokat habosra verjük a cukorral.Apránként a
tojásokhoz adagoljuk a lisztet és az olvasztott csokoládés keveréket. Ezt a műveletet ne géppel, hanem egy lapáttal végezzük.Legvégül a durvára vágott diót is hozzáadjuk.Kikent kilisztezett közepes tepsibe simítsuk el a masszát és 160 fokos sütőben 18-20 perc alatt süssük készre. Akkor jó, ha kicsit ragacsos lesz a tű a tűpróbánál.A barackokat vágjuk gerezdekre és facsarjuk rá a lime levét.Egy edénybe olvasszuk meg a cukrot a vízzel. Amikor szép aranybarna a színe, tegyük bele a vajat, majd a barackokat a citromos levükkel együtt. Öntsük fel a Bacardi-val. 1-2 percet forraljuk.Az elkészült sütemény vágjuk kockákra. Minden szelet tetejére helyezzünk egy karamellizált barackot, locsoljuk meg karamellel és 1 mentalevéllel díszítsük.
Csak, mert szeretem...a gasztroblog