Karfiol tócsni chia maggal

  • 2016.01.17.
  • 7

A héten többször találkoztam a Facebookon egy videóval, amiben a lereszelt karfiolt fűszerezik, majd serpenyőben kisütik. Volt itthon karfiol, így kipróbáltam! Hát, nem sikerült olyan szépre, mint a videóban. Nagyon nehezen állt össze, mivel semmilyen liszt nem került a masszába. Pár nap múlva elkészítettem újra, tettem bele chia magot, reszelt parmezánt és tepsiben sütőpapíron sütöttem. Grill csirke mellé ettük, sült koktélparadicsommal. Hozzávalók:(egy 25x20 cm tepsihez)60 dkg karfiol lereszelve2 tojás2 ek. reszelt parmezán1 gerezd fokhagyma1,5 ek. chia mag1 ek.petrezselyemzöld, apróra vágvafrissen őrölt borssó1 ek. olívaolaj 3 ek.tejfölcayanne
bors (elhagyható)10 szem koktélparadicsom2 ek olívaolajElkészítés:Egy tálba összekeverjük a karfiolt, a felvert tojásokat, a parmezánt, az összezúzott fokhagymát és a chia magot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig állni hagyjuk.Közben a sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeverés). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megkenjük olívaolajjal. Beleöntjük a masszát és egy evőkanál hátával jól lenyomkodjuk.A koktélparadicsomot egy tűzálló tálba tesszük, megszúrkáljuk egy hegyes késsel, meglocsoljuk olívaolajjal.Az előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a tócsnit és a paradicsomot is.Tejföllel tálaljuk.Jó étvágyat !Cecil