Bundás kenyér

  • 2020.03.07.
  • 4

Hosszú évekig nem ettem kenyeret, így bundás kenyeret sem. Mostanában sokszor van reggelire bundás kenyér. És nagyon sokan kérdezitek, mit csinálok, hogyan készítem. Ezért készül ez a bejegyzés.(Néhány bundi kenyeres dobozolás:)A számomra legegyszerűbb módon készítem, mindig ugyanúgy.# Egy mélytányérba feltöröm a tojást (nekem 3 adag bundás kenyérhez 3 tojás), megsózom (himalája só), villával felverem habosra.# Egy serpenyőbe kis sertészsírt teszek, felmelegítem. (Majdnem teljes hőfokon- gyorsan megy, ezért csinálom meg a tojást előtte.)# A kenyér szeletet beledobom a tojásba, majd villát beleszúrva a másik felét is beleteszem a tojásba (nem hagyom benne, nem "áztatom"), aztán a villát újra beleszúrva (a héjas részbe) felemelem, lefolyatom róla kicsit a tojást, átteszem a serpenyőbe. Annyi szelettel megcsinálom ugyanezt, amennyivel tele lesz a serpenyő.# Majdnem maximális hőfokon sütöm.# Amikor kész az első fele (alákukkantok, ha barnul, jó), villával megfordítom a kenyeret (nem alányúlva, hanem kicsit a kenyérbe szúrva, hogy ne sértsem meg a serpenyőt), azt a felét is készre sütöm.# Az újabb adag sütéséhez megint teszek egy kis sertészsírt a serpenyőbe.
# A kisült adagot rögtön az előre odakészített alufóliára/dobozba teszem.# Olyan 10 perc- negyed óráig hagyom hűlni.# A paprikaadaggal együtt behajtom az alufóliába, és már teszem is a hűtőbe.# Fogyasztás előtt (bár hidegen is szeretem) mikróba szoktam tenni alufólia és paprika nélkül, egy szalvétán vagy tányéron, pár másodpercre (5-10). Teát szoktam inni hozzá.# 9. hónapja dobozolok. Sokszor készült bundás kenyér két, de inkább három napra. Egyszer sem romlott meg. Még felmelegítve is a harmadik napon is majdnem olyan, mintha friss lenne.Dobozok dobozoláshoz ittA döntés ittEredmény 3 hónap dobozolás után itt100 nap dobozolás ittEredmény 4 hónap dobozolás után ittEredmény 5 hónap dobozolás után ittEredmény 6 hónap dobozolás után ittEredmény 8 hónap dobozolás után ittDobozolások (gyűjtemény- eddigiek, 2020 előtt) ittDobozolások gyűjtemény (2020) ittMegtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha