Töltött karalábé

  • 2017.04.12.
  • 5

Nagyon szeretem a káposztaféléket, köztük a karalábét is. Régen ettünk már, s viszonylag olcsón hozzájutottam 3 hatalmas karalábéhoz, amik alig voltak fások.Mostanában elvárás, hogy sok legyen az asztalon a hús, mert Mr. Kardos fizikai munkát végez és kell az energia. Én viszont nem viselem túl jól a nagy mennyiségű húst, zöldség-evő vagyok. Kompromisszumként húsos-zöldséges ételeket készítek. Így mindenki jól jár.Töltött karalábé3 nagy karalábé50 dkg darált hús1 fejvöröshagyma2 dl tej5 dkg sajt (én trappistát használtam)só, bors1 ek olaj1 tojásA karalábékat kettévágtam, kivájtam kiskanállal a belüket és egy lábosban kevés vízben sóval-borssal fűszerezve feltettem főni.A hagymát apróra vágtam, olajon megpirítottam, majd beletettem a darált húst. Fűszereztem, beleszórta a reszelt sajtot, majd visszatöltöttem a karalábé belsejébe. Vizet öntöttem alá, majd alufóliával lefedve 180 fokon 50 percig sütöttem.Közben elkészült a főtt karalábé is, amihez tejet öntöttem, majd leturmixoltam.A kész töltött zöldséget tányérra tettem, majd nyakon öntöttem a szósszal.Isteni lett, próbálják ki! A fiúknak is ízlett!