Mákos cupcake fekete szedres habbal és lemon curd-dal (citromkrémmel ) töltve - a SAD 15. fordulójára

  • 2013.05.15.
  • 4

A SAD játékában, ismét egy testhezálló téma volt a 15. fordulóban. JAJ, de jó a habos sütemény... hangzott fel Gionetta felhívása. Tehát bármi jöhet ami habos, legyen az tejszínhab, vagy tojáshab mindegy. Én ezzel a finom cupcake - kel készültem. Megéri kipróbálni, mi nagyon szerettük!Tészta: 16 dkg darált mák 17,5 dkg cukor 20 dkg liszt 2 púpozott tk sütőpor 20 dkg tejföl 8 dkg vaj vagy margarin csipetnyi só 2 tojás
A margarint kikeverem a cukorral, hozzáadom a tojást, majd a tejfölt.
A lisztet elkeverem a sütőporral és a sóval. Hozzákeverem a nedves hozzávalókhoz. Hozzákeverem a mákot. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm, 20-25 percig. Rácson hagyom kihűlni.

Miután kihűltek, kiszedek a közepükből egy kis tésztát és megtöltöm citromkrémmel.
Citromkrém receptje ITT.Fekete szedres tejszínhab:30 dkg fekete szeder - botmixerrel lepürésítem, majd sűrű szövésű szűrőn átpaszírozom. Így nem lesznek magok a krémben.
2,5 dl tejszínt elkezdek felverni és mikor elég kemény, már a hab hozzákanalazom a pürét és ízlés szerint porcukrot.
Habzsákba töltöm és a muffinok tetejére nyomom. Díszítőcukorral és liofilizált málnával díszítettem.