Gyümölcsös (nálam málnás) kevert sütemény

  • 2017.07.06.
  • 3

Egy igazán gyorsan összedobható és egészséges süteményt készítettem a minap, cukormentesen és egészségesebb, de könnyen beszerezhető lisztekkel. Nézzétek el nekem, hogy ilyen gyors fotókkal illusztrálom a képeket, de egyenlőre csak erre jut időm. :)Egyszer talán vágott szeleteket is mellékelek a bejegyzéshez. :)Viszont a lényeg úgyis az, hogy amikor édességre és egy könnyű házi süteményre vágyunk, akkor egy ilyen egészséges és finom verzió kerülhet a tányérunkra.Hozzávalók 30x22 cm-es tepsihez:3 tojás100 g eritrit
1 evőkanál folyékony Ezerédes édesítő70 ml olaj3 dl tej170 g Bio tönkölybúza fehér liszt
180 g Norbi U1 liszt vagy zabpehely liszt1 cs. sütőpor300 g málnaA sütőt 180 fokra előmelegítjük.A tojásokat (nem szétválasztva) a cukorral habosra keverjük, majd az olajat is beledolgozzuk. A tejjel, majd a sütőporral vegyített liszttel is csomómentesre keverjük.Sütőpapiros vagy kivajazott tepsibe simítjuk a masszát, tetejét megszórjuk a málnával és 180 fokon (nem hőlégkeverésen) megsütjük.Szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni. Megszórhatjuk por eritrittel, de nekem tökéletes volt nélküle is.Jó étvágyat!