Mákos-banános pite - Liszt- és cukormentes, Paleo

  • 2013.04.30.
  • 2

Újabb Paleo gyöngyszem, most
Renátától. Ahogy nála is olvasható, ebben a receptben minden hozzávaló megtalálható egy mai háziasszony konyhájában, persze az édesítőt lehet mézzel helyettesíteni, de az eredeti recept szerint nem is kell bele. Én csak azért tettem mert nagyon édesszájúak vagyunk.Lekvárral ettük, úgy az igazi, de xilitből darált porcukorral is meghinthetjük.Másik nagy előnye, hogy gyorsan megvan!
Hozzávalók:200 g darált mák50 g kókuszreszelékfél csomag sütőpor v. 1 mokkáskanál szódabikarbóna3 tojás1 banán1 alma100 g cukormentes étcsokoládé1 mokkáskanál őrölt fahéj1 evőkanál folyékony édesítő 2,5 dl víz1 ek. kókuszzsír (kihagyható)Elkészítés:A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fahéjjal. A tojásokat az édesítővel, habverővel habosítsuk fel egy kicsit, majd a kókuszzsírt is keverjük bele.A vizet és a
mákos elegyet felváltva adjuk a tojásos keverékhez.Végül a reszelt almát és apróra vágott banánt is beleforgatjuk. 5 percig állni hagyjuk, majd újra átkeverjük.Egy gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük az igencsak híg tésztát.A csokoládédarabokat belenyomkodjuk a tésztába és a tetejét szépen elsimítjuk.Kb. 50 perc alatt megsül. Tűpróbát végezzünk.Jó étvágyat!