Mákos-sütőtökös nudli

  • 2021.11.26.
  • 0

Nagy nudli rajongóként nem is volt kérdés, hogy a sütőtök sütésekor megmaradt tökkel mit is kezdjek. Gyorsan összeállítottam egy könnyű kis tésztát és már sodortam is a formás tészta darabokat. Ez tulajdonképpen egy hagyományos étel egy kicsit átalakítva. Kínálhatjuk egy tartalmas leves után másodikként vagy az ebédet követő desszertként is.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.Hozzávalók 2-3 személyre*25 dkg sült, áttört sütőtök*2 kisebb tojás*1 nagy csipet só*Kb. 22 dkg lisztForgatáshoz:*7 dkg darált mákTálaláshoz:*porcukor
A sütőtököt a tojással simára keverjük, hozzáadjuk a sót és annyi lisztet, hogy lágy, de kezelhető tésztát kapjunk.
Lisztezett felületen kisujjnyi rudakat sodrunk, amit kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.
Gyöngyöző vízben több adagban kifőzzük, és szűrőkanálban lecsepegtetjük.
Darált mákban megforgatjuk és porcukorral megszórva kínáljuk.