Lencsés-tejfölös uborkasaláta

  • 2021.11.02.
  • 8

Csak egy ötlet egy kis salátára, nem egy bonyolult fogás. Mert fő a változatosság. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.Hozzávalók 2 személyre*5-6 uborka (vagy 1 kígyóuborka)*1 kk só*2 púpozott ek tejföl*1 ek cukormentes majonéz*1 tk cukormentes mustár*5 dkg lencsekonzerv
Az uborkát meghámozzuk, karikára vágjuk és megszórjuk sóval. 15 perc pihentetés után az uborkát kicsavarjuk. A tejfölt a majonézzel, mustárral simára keverjük, majd beleforgatjuk az átmosott és lecsepegtetett lencsét, majd az uborkát.
Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.