Földimogyorókrémes karfiolsaláta

  • 2021.11.05.
  • 5

A karfiol a kedvenc zöldségeink közé tartozik. Bármilyen formában szívesen fogyasztjuk. Már többször készítettem belőle salátát. Most egy földimogyorókrémes változattal leptem meg a családot. Igazán különleges ízvilág, érdemes kipróbálni.
A földimogyorókrémet a Donum Terrae biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.Hozzávalók 2 személyre*35 dkg karfiol*2 púpozott evőkanál tejföl*2 tk Donum Terrae Földimogyorókrém*1 csipet sóTálaláshoz:*friss saláta*napraforgómag*szezámmag*rózsabors
A karfiolt apró rózsákra szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tejfölt a mogyorókrémmel és kevés sóval kikeverjük, beleforgatjuk a karfiolt.
Friss salátával, napraforgó- és szezámmaggal, valamint rózsaborssal megszórva kínáljuk.