Diós-juhtúrós pálca

  • 2021.11.13.
  • 9

Újra bevetettem a kis ügyes segédemet, a szuper kis tésztavágót és gyorsan készítettem egy kis sajtosat a családnak. Most került bele némi juhtúró és dió a tetejére. Igazán omlós és ízletes harapnivaló lett a végeredmény. Olyan jövök-megyek és bekapok egyet, kettőt, hármat...A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában is.
A multifunkciós tésztavágót a Cookorinál tudjátok beszerezni.Hozzávalók 8-10 személyre*50 dkg liszt*2 csapott tk só*1 csapott tk szalalkáli (7g)*1 tojás sárgája*25 dkg vaj*10 dkg krémes juhtúró*8 dkg tejfölTetejére:*1 tojás fehérje*5-6 egész szem dió *8 dkg trappista sajt
A lisztet elvegyítjük a sóval, szalalkálival, hozzáadjuk a puha vajat, a tojás sárgáját, a krémes juhtúrót és a tejfölt.
Könnyű tésztát dolgozunk belőle.
Enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
Lekenjük villával felvert tojás fehérjével. Először a diót, majd a sajtot reszeljük rá a sajtreszelővel.
A lisztbe mártott tésztavágóval 10 cm hosszú rudakat formázunk. Sütőpapíros tepsire rakjuk.
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módban kb. 14 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.