Morzsás karfiol fokhagymás tejföllel

  • 2021.10.18.
  • 6

Roppant egyszerű, húsmentes fogás. A karfiolt minden formában nagyon szeretjük. Egy kevés rizzsel remek ebéd.
A recept megjelent a Kifőztükmagazin októberi számában is.Hozzávalók 2 személyre*1 kisebb karfiol*só*15 dkg zsemlemorzsa*4 ek olajMártáshoz:*2 dl tejföl*1 csipet só*1 csipet őrölt bors*2 nagy gerezd fokhagyma*rózsabors
A karfiolt apró rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
A morzsát száraz serpenyőben megpirítjuk, az olajjal összedolgozzuk és beleforgatjuk a karfiolt.
A tejfölt a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával kikeverjük. A fűszeres tejfölt a morzsás karfiollal kínáljuk.