Juhtúrós-kukoricás csirkemell

  • 2021.10.22.
  • 4

Van úgy, hogy nincs ötlet, hogy mi legyen az ebéd. Majd a hűtőben található maradék kukorica és egy kevés juhtúró adja az ihletet. Végül lesz egy igazán egyszerű, hamar elkészíthető, szaftos fogás.
A gyerekeknek is ízlett. Párolt rizs körettel kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.Hozzávalók 3 személyre*50 dkg csirkemellfilé*1 ek vaj*2-3 ek olaj*1 csipet só*1 csipet őrölt bors*2 dl tejszín*10 dkg krémes juhtúró*5 dkg cukormentes kukorica konzervTálaláshoz:*basmati rizs
A húst vékony csíkokra vágjuk, a felforrósított vaj és olaj keverékén megpirítjuk, közben sóval és borssal ízesítjük. Felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a juhtúrót. Felforraljuk, beleszórjuk a kukoricát. Melegen, basmati rizzsel kínáljuk.