Csirkés-karfiolos orzó tészta

  • 2021.10.01.
  • 8

Könnyű, igazán laktató húsos és egyben zöldséges fogás is. Hasonló a rizses húshoz. Az orzó vagy rizsszem tészta nálunk elég ritkának számít, ezért is nagy lelkesedéssel készítettem el. Korábban levesbetétként már használtam, most pedig egy főétel alkotóelemeként. Ez egy durumtészta, csak durumliszt és víz hozzáadásával készül, tojásmentes. Hamar elkészül. Érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.Hozzávalók 2 személyre*20 dkg durum orzó tészta*40 dkg csirkemellfilé*15 dkg karfiol*5 dkg vöröshagyma*1 nagyobb paradicsom*3-4 ek olaj*1 kk só*1/2 kk őrölt feketebors*1 csapott kk fűszerpaprika
A tésztát bő vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Az apró rózsára szedett karfiolt roppanósra főzzük és hagyjuk lecsepegni.
A felkockázott hagymát kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomot és lefedve, annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük.
Ha elfőtte a levét, óvatosan beleforgatjuk a karfiolt és a lecsepegett tésztát. Átmelegítjük és azonnal kínáljuk.