Szedres-barackos morzsasüti

  • 2021.09.06.
  • 8

Roppant egyszerű kis édesség, amit sütinek neveztem, de inkább desszert. Olyan kis igazi kanalazni való. Pillanatok alatt összeállítható és a többit a sütő elvégzi. A tökéletes élmény érdekében egy gombóc fagyit vagy egy kevés tejszínhabot is kínálhatunk hozzá. Kajszi helyett őszibarackkal is készíthető.A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.Hozzávalók*6 nagyobb sárgabarack*1 marék fekete szeder*1 ek cukor*1 ek vaníliás cukor*1 csipet őrölt fahéjMorzsához:*6 dkg liszt*4 dkg vaj*2 evőkanál cukorTepsi kikenéséhez:*1 tk vaj
Egy 17*34 cm-es hőálló formát vékonyan kikenünk vajjal. Belerakjuk a kimagvalt és negyed cikkekre vágott sárgabarackot, a szedret.
Megszórjuk a kétféle cukor és a fahéj keverékével. A lisztet a vajjal és a cukorral összedolgozzuk, majd a gyümölcs tetejére morzsoljuk.
180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.