Mángoldos-szalonnás melegszendvics

  • 2021.08.16.
  • 8

Lehűlt a levegő az éjszakai esőzéstől. Jöhet reggelire egy kis melegszendvics, amit a kertben termett mángolddal készítettem. Egyszerű és laktató.
A recept megjelent a Kifőztük magazin augusztusi számában is.Hozzávalók személyenként*2 szelet teljes kiőrlésű kenyér*vaj*5 nagyobb mángold levél*1 csipet só*1 csipet őrölt bors*5 dkg sajt*5 dkg húsos szalonna*lila hagyma a tálaláshoz
A mángold vastag erét kitépjük, a metéltre vágott levelet kevés vajon megfonnyasztjuk, meghintjük sóval és borssal.
A kenyeret megkenjük vajjal, ráhalmozzuk a mángoldot, megszórjuk bőven reszelt sajttal.
180 fokos sütőben addig sütjük, míg a sajt megolvad.
Közben a szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára sütjük és a melegszendvicsre halmozva, lila hagyma karikákkal kínáljuk.