Túrós cukkinitzatziki

  • 2021.07.01.
  • 4

Végre itt a nyár, terem a cukkini a kertben. Nagyon kedvelem, sokféleképpen felhasználható és egészséges zöldség. Készítettem is belőle egy salátát, bár a tzatziki igen át lett gondolva, meg lett refolmálva. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.Hozzávalók 2 személyre*1 kisebb cukkini (20 dkg)*10 dkg tehéntúró*5 dkg juhtúró*2 púpozott evőkanál tejföl*1 evőkanál olívaolaj*1/2 kávéskanál fokhagymás só*1/3 kávéskanál őrölt fekete bors*1 késhegynyi őrölt citromhéj*3 nagy menta levél
A zsenge cukkinit apróra reszeljük, szűrőtálban lecsepegtetjük. A tejfölt az olajjal, a fűszerekkel, az áttört túróval simává keverjük, beleforgatjuk a cukkinit, az apróra vágott mentát. Ha szükséges utóízesítjük. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.