Szedres-diós sütemény

  • 2021.07.25.
  • 9

Érik a kertben a fekete szeder. Már készült egy részéből dzsem, most pedig egy roppant egyszerű kevert süti. Pillanatok alatt összeállítható. A tésztája puha, a gyümölcstől pedig igazán szaftos. Egy csésze tea vagy kávé mellé remek kísérő.Hozzávalók*25 dkg liszt*1 csipet só*1 csomag sütőpor*12 dkg darált dió*2 nagyobb tojás*15 dkg barna cukor*1 kezeletlen citrom reszelt héja*30 dkg tejföl*0,5 dl tej*20 dkg fekete szeder
A lisztet elvegyítjük a sóval, dióval, sütőporral.
A tojásokat simára keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, beleforgatjuk a lisztkeveréket. A tejföllel és a tejjel lazítjuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe simítjuk.
A tetejére szórjuk a szedret.
180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, szeletelve és porcukorral megszórva kínáljuk.