Spenótos krumplilángos

  • 2021.07.31.
  • 4

Ez egy igazán egyszerű, alig pár hozzávalóval készült, húsmentes étel. Tökéletes hétvégi fogás. A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.Hozzávalók 3 személyre*50 dkg krumpli*1 tk só*Kb. 20 dkg liszt*1 marék friss spenót*olaj a sütéshez
A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük és áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és az apróra vágott spenótlevelet.
A masszából rudat formázunk, amit másfél ujjnyi szeletekre vágjuk. Előbb golyóvá sodorjuk, majd lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Felforrósított, olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Ha szükséges, sóval ízesítjük. Melegen kínáljuk.