Rizses cukkinifasírt

  • 2021.07.10.
  • 0

Ismét a maradékmentés jegyében a hűtőben várakozó főtt rizs köret és a kertben termett cukkini felhasználásával került újra egy húsmentes étel az asztalra. Még a válogatós gyerek is, aki eddig nem ette a cukkinit semmiféle formában, megkóstolta és azt mondta, hogy finom. Hozzávalók kb. 14 db-hoz*20 dkg főtt rizs*1 zsenge cukkini (Kb. 15 dkg tisztítva mérve)*5 dkg trappista sajt*3 nagy tojás*3 púpozott ek zsemlemorzsa*1 csapott kk só*1/2 kk őrölt fekete bors*1/3 kk fokhagymagranulátum*Kb. 15 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz*olaj bőven a sütéshez
A cukkinit lereszeljük, hozzáadjuk a villával kissé felvert tojásokat, a finomra reszelt sajtot, beleforgatjuk a rizset, ízesítjük a fűszerekkel és beleszórjuk a zsemlemorzsát.
Vizes kézzel evőkanálnyi adagokból tallért formázunk, amit közepesen forró olajban barnára sütünk.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Azonnal kínáljuk.