Mediterrán paradicsomos gombasaláta

  • 2021.06.14.
  • 6

Ez egy roppant könnyű gomba saláta. Az elkészítése is egyszerű. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júniusi számában is.
A gombát a ChefGomba biztosította.Hozzávalók 3 személyre*25 dkg ChefGomba Fehér baby csipetkegomba*1 kisebb vöröshagyma*1 kisebb sárgarépa*2 nagy gerezd fokhagyma*2 dl sűrű paradicsomlé*3-4 ek olaj*1 nagy csipet só*1 nagy csipet őrölt fekete bors*2 nagyobb bazsalikomlevél*1 szál friss oregánó*10 dkg mini mozzarella golyó a tálaláshoz*rózsabors
A mozzarellát lecsepegtetjük, a gombát negyedekre, a répát és a hagymát kisebb kockára vágjuk.
A felforrósított olajon a hagymát, a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a répát és a gombát. Együtt pirítjuk. A paradicsomlével felforraljuk. Sóval, borssal, apróra vágott oregánóval és bazsalikomlevéllel ízesítjük.
A mozzarella golyókkal és rózsaborssal megszórva melegen kínáljuk.