Bodzás-epres sütemény

  • 2021.06.19.
  • 1

Ebben az időszakban azt kedvelem, hogy sok finom gyümölcs elérhető. Az eper pedig szinte akkor érik, amikor a bodza virágzik. Így e kettő párosából született meg ez a gyümölcsös süti. Könnyű, egyszerű és a virág egy kissé különlegessé teszi. Természetesen ha épp nincs elérhető bodzavirág, csak simán eperrel is elkészíthető. Úgy is megállja a helyét.Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez*20 dkg liszt*1 csipet só*0,5 csomag sütőpor (6g)*3 nagyobb tojás*12 dkg cukor*1 ek vaníliás cukor*15 dkg vaj*2 dl joghurt*1 kezeletlen citrom reszelt héja*3 tányér bodzavirág*Kb. 15 db eper
A tojásokat elválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A bodzavirágot leszedjük a száráról.
A tojások sárgáját a vajjal, cukrokkal és a reszelt citromhéjjal simára keverjük, majd hozzáadjuk a sóval, sütőporral elvegyített lisztet. A joghurttal és a tojáshabbal lazítjuk. Beleforgatjuk a bodzavirágot. A sütőpapíros tepsibe simítjuk. Kisebb darabokra vágott eperrel megszórjuk. 180 fokos sütőben alul-felülsütéssel kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral megszórva kínáljuk.