Teljes kiőrlésű sajtos tallér

  • 2021.05.15.
  • 9

Nagy családi kedvenc a sajtos tallér. Most egy olyan változatot kísérleteztem ki, ami egy része teljes kiőrlésű lisztből készül, ezért szénhidrátdiétába is illeszthető, tehát cukorbetegek is fogyaszthatják. Az első alkalom óta már többször kérte a család, többször is megsütöttem, tehát tényleg bevált. Légmentesen elzárva sokáig eláll, jól szállítható. Gasztroajándéknak is remek.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.Hozzávalók 35 db-hoz*17 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt*8 dkg búzaliszt*1 tk só*1/2 tasak sütőpor (6g)*14 dkg sajt*1 nagyobb tojás*15 dkg puha vaj*2 púpozott ek tejföl (10 dkg)
A kétféle lisztet elvegyítjük a sóval és a sütőporral. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd összedolgozzuk a puha vajjal, a tejföllel és a tojással. A masszából 20 g-os golyókat sodrunk. Felforrósított tallérsütőben mindet ropogósra sütjük, kihűtve kínáljuk.