Szalonnás-káposztás-gombás melegszendvics
- 2021.04.22.
- 8
Ez nem az a hagyományos sajtos-sonkás melegszendvics, hanem olyan mindenből egy kevés rá szendvics. Pár gomba, némi savanyú káposzta, egy kis szalonna és kész is a finom reggeli vagy uzsonna.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.Hozzávalók 3 személyreGombához:*4 nagyobb ChefGomba shiitakegomba*2 evőkanál olaj*1 csipet só*1 csipet őrölt fekete borsTovábbá:*8 dkg húsos szalonna apróra kockázva*15 dkg savanyú káposzta*2-3 evőkanál olaj*1 nagy csipet só*1 csipet őrölt fekete bors*3 kifli*vaj*7 dkg trappista sajt
A gombát felcsíkozzuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát kevés olajon megfuttatjuk, a serpenyőből kiszedjük, majd a visszamaradt zsíron megpirítjuk az átmosott, kicsavart és apróra vágott káposztát. Ízesítjük sóval, borssal.
A kifliket hosszában kettévágjuk, megkenjük vajjal. Egyenletesen elosztjuk rajta a pirított káposztát, a szalonnát és a gombát. Reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk annyi időre, amíg a sajt megolvad rajta. Azonnal kínáljuk.