Lencsés-gombás-sajtos muffin

  • 2021.04.14.
  • 2

Ez a muffin nem a megszokott, hagyományos változat. Került bele egy kevés maradék lencse, néhány ízletes gomba is. Akár uzsonnaként is megállja a helyét. A különlegességek kedvelőinek érdemes kipróbálni. A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált gombát a ChefGombabiztosította.Hozzávalók 12 db-hozGombához:*3 nagyobb Amigo shiitake gomba*2 ek olaj*1 csipet sóTovábbá:*25 dkg liszt*1 csapott kk só*1/2 csomag sütőpor (6g)*1 nagyobb tojás*5 dkg vaj*1 ek mustár*2 dl tejföl*1,5 dl tej*5 dkg főtt lencse*15 dkg trappista sajt
A gombát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk és kihűtjük.
A tojást kihabosítjuk a vajjal, mustárral, tejföllel. Beleszórjuk a sóval, sütőporral elvegyített lisztet. Beleforgatjuk a lecsepegtetett lencsét, a pirított gombát. A sajtot lereszeljük, egy keveset félreteszünk a tetejére, majd a többit masszába keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a papírral bélelt muffinsütő mélyedéseiben és a tetejüket megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel 25-30 perc alatt megsütjük.