Szilvalekváros békaszáj

  • 2021.03.13.
  • 9

Találtam még itthon egy kis üveg igazi, házi szilvalekvárt, azt használtam fel ennek a roppant egyszerű sütihez. Direkt nem nyomtam nagyon össze a szájukat a kis békáknak, hogy könnyedén ki tudjanak nyílni sütés közben. Érdemes figyelni, amikor már kezd egy kicsit sárgulni a teteje, akkor lassan ajánlott kivenni a sütőből. A tésztába egyáltalán nem szükséges porcukor és az élesztőt sem kell futtatni. Nem számoltam meg, pontosan hány darab lett belőle, de egy nagy gáztepsit töltött meg.Hozzávalók:*25 dkg liszt*1 jó nagy csipet só*1 dkg friss élesztő*12 dkg zsír*10 dkg tejfölTöltéshez:*szilvalekvárTálaláshoz:*vaníliás porcukor
A liszthez adjuk a sót, a zsírt és a tejfölt, belemorzsoljuk az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk. Zacskóba csomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakát.
Másnap enyhén lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk. 5-6 cm-es korongokat szaggatunk. Mindegyik közepére teszünk egy púpozott kávéskanál szilvalekvárt, majd kettéhajtjuk.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és alul-felülsütéssel kb. 17 perc alatt megsütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás porcukorral.