Spenótos túrókrémmel töltött portobello

  • 2021.03.16.
  • 7

Ismeritek a Portobello gombát? Szép nagy kalapos fajta, amit a legjobb megtölteni. Én sem tettem másképpen, spenótos túrókrém került bele. Mert néha jól esik egy kis húsmentesség.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.
A felhasznált gombát a ChefGombabiztosította.Hozzávalók 2 személyre*6 nagyobb ChefGomba Portobello gomba*25 dkg túró*5 dkg sajtkrém*1 nagy csipet só*1 nagy csipet őrölt fekete bors*1 marék friss spenótlevél*8 dkg trappista sajtTálaláshoz:*friss zöldség*basmati rizs
A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat folyó víz alatt leöblítjük és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
A túrót villával áttörjük, a sajtkrémmel elkeverjük, a fűszerekkel ízesítjük, végül az apróra vágott spenótot beleforgatjuk.
A gombákat meghintjük kevés sóval, egyenletesen elosztjuk bennük a tölteléket. Mindegyiket megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 13 perc alatt megsütjük. Melegen, friss salátával, esetleg főtt basmati rizzsel kínáljuk.