Medvehagymás nokedli pirított szalonnával

  • 2021.03.25.
  • 8

A szezonalitás jegyében tegnap egy nagyon egyszerű ebédet készítettem a hűtőben várakozó medvehagyma felhasználásával. Egy kis pirított szalonnával remek volt. Egyáltalán nem száraz, de aki igényli, kevés tejföl és juhtúró keverékével is kiegészítheti.Hozzávalók 2 személyre*20 dkg liszt*3 nagyobb tojás*1 csapott tk só*1 kis csokor friss medvehagyma (8 dkg)*8 dkg apróra kockázott húsos szalonna
A medvehagymát folyó víz alatt leöblítjük, lecsepegtetjük és késes aprítóban először magában aprítjuk, majd a tojásokkal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és a sót. Ha túl kemény a tészta, akkor pár evőkanál vízzel lazíthatunk rajta. A nokedlit bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A szalonnát egy serpenyőben zsírjára sütjük és a nokedli tetjére szórva azonnal kínáljuk.