Tűzoltó szelet

  • 2021.02.06.
  • 1

Ez a finom süti kicsit munkaigényesnek tűnik, de viszonylag hamar elkészíthető és nagyon is megéri a ráfordított időt. Puha omlós tészta, amin gyümölcsös zselé réteg van, ezt beborítja a ropogós morzsa, ami később a habtól megpuhul, de így is nagyon ízletes édesség. Kimondottan jót tesz neki, ha legalább egy éjszakát pihen, mert sokkal szebben szeletelhető. Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihezMorzsához:*10 dkg liszt*10 dkg porcukor*1 kávéskanál őrölt fahéj*6 dkg vajTésztához:*20 dkg liszt*1 csapott kk sütőpor*1 csipet só*8 dkg porcukor*1 ek vaníliás cukor*1 nagyobb tojás*8 dkg vajTöltelékhez:*1 üveg meggybefőtt*8 dl meggylé vízzel kiegészítve*2 csomag vaníliás pudingpor*2 ek cukorTetejére:*2 dl habtejszín*1 ek cukor*1 tasak habfixáló*étcsokoládé
A morzsa hozzávalóit összedolgozzuk és félretesszük. A tésztához a lisztet a sóval, sütőporral, cukrokkal, tojással és a vajjal összedolgozzuk. Lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk úgy, hogy maradjon egy kis pereme is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A meggyet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk és vízzel 7 dl-re egészítjük ki. A pudingporokat a cukorral és a vizes meggylével simára keverjük, sűrűre főzzük, beleforgatjuk a meggyet és azonnal a tészta tetejére simítjuk. Egyenletesen rászórjuk a morzsát. 170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukorral, majd a habfixálóval keményre verjük, végül a sütemény tetejére kenjük. Reszelt étcsokoládéval megszórjuk. Pár óra pihentetés után éles késsel szeletelve kínáljuk.