Rumos-gesztenyés kekszszalámi

  • 2021.02.07.
  • 2

Könnyű kis édesség, amihez még a sütőt sem szükséges bekapcsolni. A család szerint olyan az íze, mint a bolti sport szelet nevű csokoládénak. Hozzávalók:*10 dkg étcsokoládé*2 dl tej*1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor*5 dkg porcukor*2 ek rum*13 dkg vaj*20 dkg gesztenyemassza*5 dkg háztartási keksz egyben*30 dkg darált háztartási keksz
Az étcsokoládét a kakaóporral, vajjal, porcukorral felolvasztjuk a tejben. Hozzáadjuk a rumot, az áttört gesztenye masszát, a darált kekszet és a darabokra tört kekszet. Jól összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Mindkettőt folpackba csomagolva, szaloncukrot formázva hengert sodrunk. Pár órát a hűtőben pihentetjük. Szeletelve kínáljuk.