Márványos linzerkeksz

  • 2021.02.27.
  • 9

A gyerekek segítségével most egy nagyon egyszerű, de mégis egy igazán mutatós finomságot készítettünk. Omlós kis apróság, ami pillanatok alatt elfogyott. A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.Hozzávalók 25 db-hoz*18 dkg liszt*1 csipet só*1 késhegynyi sütőpor*5 dkg porcukor*1 ek vaníliás cukor*10 dkg puha vaj*1 kisebb tojás sárgája*1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral, majd összedolgozzuk a vajjal és a tojás sárgájával.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. A világos és a sötét tésztából is 2-2 vékony rudat sodrunk, amit egymás mellé téve hengerré formázunk, végül kis darabot letépve golyót sodrunk, amit a tenyerünkkel kissé ellapítjuk. A kekszeket sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
160 fokos sütőben kb. 17-20 perc alatt világosra sütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.